Om fördelarna med svensk sommar

Nu har första semesterveckan passerat. Och det har varit klassisk svensk sommar hela veckan. Ja ni vet, 13-17 grader varmt, lite sol, lite moln och mycket lite regn. Någon enstaka dag har det varit nästan 20 grader varmt och sol. Det låter kanske inte så roligt. Och man kan ju förstå att restresorna är eftertraktade. Men jag, jag gillar det här. Det blir liksom semester. Är det fint väder hela tiden måste man till stranden stup i kvarten. Och visst är det härligt att vara på stranden. Men inte hela tiden.

Och djuren har det allra bäst när det är lite lagom varmt. Man kan både rida och träna hund mitt på dagen utan att riskera värmeslag.

Idag har vi tränat agility i två pass. Det låter kanske mycket men vi tränar väldigt kort och fokuserat. Jag upplever inte heller att min lilla vita tröttnar. Snarare blir han mer taggad när vi tränar så här. Tror det blir väldigt tydligt för honom när det förväntas att han ska jobba och att det sedan är vila. Vi tränar också på olika saker under de två passen.

På förmiddagen körde vi samma kombination som igår. Där får vi in slalomingångar i olika vinklar, höger- och vänsterslalom, bakombyten, blindbyten och framförbyten. Fick även till en Jaakko och några thighta svängar. Han är verkligen säker i slalom, men om jag står kvar så hoppar han ur sista porten. Hm, klurar på hur jag ska åtgärda det.

På eftermiddagen körde vi studshopp. Den här gången med tre fot emellan. Funkade kanon bra! Körde 6 gånger 3 repetitioner. Varvade med övningar på pilatesbollen. Avslutade med att träna på att skicka på tunneln. Otroligt vad han suger på tunneln nu! Jag kunde till och med sitta på altantrappan och skicka in honom i full galopp. 🙂

Så första semesterveckan har varit perfekt. Svensksommar me like! 🙂

20120629-162639.jpg

Annonser

3 thoughts on “Om fördelarna med svensk sommar

 1. Vilken toppenträning det låter som 😀
  Jag har mitt roliga kvar, ska ut alldeles strax.

  Angående slalom och sista porten – jag har tränat självständigt slalom med Spunk genom att kasta en belöning framåt i samma sekund hon tar sista porten (boll t ex) eller ha någon slags externbelöning där (matskål). Då kollar hon inte vart jag är, utan fokuserar framåt. Du kanske provat sånt redan, men ett tips bara 🙂

  • Har testat med matskål, men då hoppar han ut ännu tidigare. Funderar på att korta ner det till 4 pinnar och belöna med boll i sista porten. Och sedan öka antalet pinnar när han fattat att han ska jobba färdigt även utan mig. Vad tror du om det?
   Hoppas ni får en härlig stund på banan ikväll. Myggen lär väl iaf ha blåst bort. 🙂

   • Det låter ju som en toppenidé, boll funkar bäst på Spunk också, det blir liksom lite mer fart 🙂
    När jag tränade Spunket på slalom så hade jag fyra pinnar väääldigt länge. Än idag kör jag väldigt sällan tolv pinnar, bara om vi bygger banor på klubben. Hemma kör jag i princip alltid sex pinnar, speciellt om vi tränar slalomkombinationer. Det är ju ingångar och utgångar man vill träna mest 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s