Om att motionera med livet som insatts

Idag har vi en bonusdag jag och lillmatte. Fast egentligen heter det VAB-dag. Men jag tycker det är en bonusdag. En extra dag som man får tillbringa med sitt barn. Det måste väl ändå klassificeras som en bonus.

Men när man har ett krassligt barn hemma är det inte så kul att lämna det själv hemma några längre stunder.  Och då blir ju hunden lidande, eftersom det inte kan bli tal om några timmslånga promenader.

Som tur är för både mitt barn och min hund så är jag ju väldigt fiffig. Så jag kom på en alldeles strålande idè så att båda skulle bli nöjda.

Idag skulle det bli cykelmotionering. För då hinner man ju långt fast på kort tid. Otroligt smart!

Nästa steg att lösa var, vart vi skulle cykla? Springa på asfalt väldigt långt tror jag inte är så bra för min lilla vita. Men vi har en runda som vi brukar gå där det först är lite asfalt och sedan blir det grusväg som övergår i skogsväg och som i sin tur övergår i en stig. Den rundan kändes väldigt bra. I alla fall i teorin. Och i praktiken fungerade den också riktigt bra ungefär fram till skogsvägen.

Det var nämligen ingen Mountainbike som jag färdades på. Utan en Fram King från 1982. Där handbromsen var ut funktion, styret var skevt och en växel funkade. Utan hjälm eller annan skyddsutrustning. Jag kan berätta att i skogen finns det hala stenar och rullande tallkottar som är potentiella mördarmaskiner. Åtminstone om man försöker cykla på dom med en Fram King från 1982.

Så nästa gång jag behöver komma långt på kort tid på mjukt underlag ska jag nog fundera ut något annat fiffigt sätt att lösa det på.

Hälsningar från en som överlevde tack vare lite tur och ganska bra balans. 🙂

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s