Om rätt väder

Idag är det perfekt väder för valpagility. Och är man ledig så gäller det att passa på. Kan ju dröja flera månader innan det är vettigt väder igen att vara ute och leka i.

Dagens övningar var inte speciellt avancerade. Först och främst handlade det om att kunna leka på ett nytt ställe. Brukshundklubbens plan är som rena rama julafton om man gilla kaninbajs. Och gillar bajs gör båda mina ludd. Så det är ju en perfekt störninsträning att kunna leka i ett helt hav med kaninbajs. Han fixar det fint den mesta tiden och när han tappar fokus kommer han bra på inkallning, framför allt om jag rör mig bort ifrån honom. Det känns inte som det kommer bli något större bekymmer att få honom att uppskatta lek och aktivitet med mig mer än att nosa efter kaninbajs.

Det fanns inte så mycket hinder kvar uppe på klubben eftersom vi har flyttat in dem i ridhuset för vinterträning där. Men lite hinderstöd hittade vi. Och himmel vad han fattar snabbt att han ska springa mellan dem rakt fram till belöningen det snabbaste han kan. Vi provade också lite sitt, stanna kvar. Jag blir så lycklig och full av förhoppningar om hur mycket roligt vi kommer ha framöver på agilityplanen.

Det vita luddet fick också leka och springa lite mellan hinderstöden. Han är också duktig, men med honom måste jag jobba 1000 gånger hårdare för att motivera honom att springa på. Lite bilder lyckades vi få med från dagens pass, men inga på det svarta luddet när vi sprang mellan hinderstöden. För då fick fotografen vara träningsassistent istället. Väldigt praktiskt att ha en sådan när man ska lära in hinder faktiskt. 🙂

Annonser

3 thoughts on “Om rätt väder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s