Om kramp

Idag drabbades vi alla tre av olika sorters kramp när vi var ute på vår dagliga skogspromenad.

Den av oss som fick den jobbigaste krampen var det vita luddet. Han fick nämligen köldkramp i baktassarna trots att det bara är ett par minusgrader. Så honom tyckte vi synd om idag jag och det svarta luddet.

Men jag och det svarat luddet fick kramp av mer positiv karaktär. Jag fick dubbelkramp. Först i klicktummen eftersom det svarta luddet är så superbra på att skvallra och komma blixtsnabbt på inkallning. Jag älskar att kalla in honom för han vänder på en tioöring och sätter full fart mot mig och hela vägen in så bara ökar han farten så att han får sladda och vända tillbaka när han kommit fram. Verkligen värt att få kramp i klicktummen för sådana saker tycker jag.

Sedan fick jag kramp i skrattmusklerna också. För när man släpper de två ludden lösa i skogen är det ungefär som att gå på kosläpp på våren. De blir alldeles förtokade och hoppar och skuttar och jagar varandra så snön yr om tassarna på dem. Och då är det verkligen svårt att hålla sig sur eller allvarlig. Det är faktiskt helt omöjligt. Antingen skrattar man högt och hoppas att ingen hör en eller så går man med mungiporna uppdragna till öronen och ler och skiner som solen själv. Det här är de två tillstånden man pendlar mellan och då får man kramp i skrattmusklerna till slut.

Och det svarta luddet fick också kramp i skrattmusklerna. Men på hundar sitter inte skrattmusklerna i ansiktet utan vid svansroten. För hans långa fina svans viftar som en hel propeller när vi är ute på sådana här roligheter. Han är verkligen som en vitamininjektion. Glad och positiv och älskar hela livet.

Så alla sorters kramp fick vi idag tillsammans.

Annonser

2 thoughts on “Om kramp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s