Om läkning

Att vara skadad är verkligen urtråkigt. Det tycker både jag och det svarta luddet. Just nu kan jag förbanna mig själv för att jag har vant honom vid att få springa lös i skogen varje dag och aktiveras med diverse olika övningar. Igår hade han så mycket överskottsenergi att det var helt omöjligt att hålla honom stilla trots att jag försökte aktivera honom med lite tankearbete. Men ska jag vara riktigt ärlig så kunde jag säkert ha jobbat mer med det men det var verkligen inte kul. Det kröp i kroppen även på mig. Tydligen har jag blivit van vid att motionera varje dag, så med lite endorfinabstinens i kroppen så var jag lagom road igår kan man säga.

Men idag är det en ny och bättre dag. I och för sig tycker jag att han haltar aningens mer idag än vad han gjorde igår. Men det tror jag bara beror på att han inte har fått någon mer smärtlindring sedan vi var hos veterinären. Då fick han injektion som höll i 24 timmar. Den stora nackdelen med smärtlindring är att han inte har vett att akta sitt ben när det inte gör ont. Och det är helt omöjligt att bevaka honom varje minut så att  han inte hoppar och studsar. Så jag har bestämt mig för att skippa Rimadylen som vi fick utskrivet för att lättare kunna läsa av hur skadan läker.

Idag har jag sett till att han har fått jobba mer med nosen. Frukosten serverades utslängd på gräsmattan så det tog gott och väl 20 minuter att få i sig den. Sedan har vi pysslat med lite kloklippning och borstning. Vi gick en kort koppelpromenad på 20 minuter i så stillsamt tempo det gick. Och sedan lite tuggben med vom i som grädde på moset. Innan jag åker iväg till jobbet så ska han få lunchen serverad ute igen. Hoppas det kan trötta ut honom lite. Och så får det bli lite trickträning i kväll.

Men roligt är det inte. Vill ju inget hellre än att åka till klubben och träna tunnelsug och svängar. Vi hade ju fullt sjå att hänga med i kurstempot redan innan han blev skadad så lite lätt stressande är det allt. Den tanke jag tröstar mig med är att träningsuppehållet kommer sporra honom ännu mer när vi väl kan komma igång med träningen igen. Får ju hoppas att det får den effekten i alla fall.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s