Om mera RC

Vi har nu kommit så långt att jag startar det svarta luddet genom först en böjd tunnel och vidare in i en rak tunnel innan han kommer ut på mattan. Det gör jag dels för att han ska komma upp i maxfart och dels för att enklare kunna styra honom upp på mattan. Nu strävar jag efter att JP-belöna träffar med bakbenstassarna eftersom det är de säkraste träffarna. Träffar med framfotstassarn belönas eftersom det är ok men inte det mest önksvärda. Och missar belönas inte alls. Fast det låter ju lite märkligt eftersom bollen alltid kastas i förväg i det här skedet men skillnaden är att jag inte berömmer eller leker med honom utan bara tar bollen och kör igen. Det häftiga är att han faktiskt fattar skillnaden på vad som är det han ska sträva mot. I det här skedet hjälper man hunden mycket att lyckas med sina träffar genom att flytta startpunkten så att de träffar rätt när de springer i full fart.

Försöker köra 3 pass på 10 minuter/dag. Nästa steg blir att byta ut matten mot en planka som vi sedan successivt kan höja.

Så här såg sista passet vi körde i går ut.

Och Silivas kommentar:

Very cool, running really nicely now! Ff+rf is JP yes. All ready for the plank! If you can use DW plank or not depends on how thick it is. If too thick it won’t work for first steps of raising it either, not just for flat plank…

Annonser

2 tankar om “Om mera RC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s