Om dagen efter

I dag har vi en riktig dagen efter dag här hemma. Regnet strilar ner från himlen och har gjort så mer eller mindre hela dagen. Jag och Ludden skulle egentligen åkt till Humlespunkarna i dag men eftersom det ösregnade där stannade vi hemma istället där det bara ösregnar emellanåt.

Efter två timmar i skogen för lite motion och aktivering så ligger båda ludden i varsin ände av soffan och snarkar. Och jag gissar att de behöver sova för de senaste dagarna har sannerligen varit hundhektiska.

I fredags till exempel var vi först ute i skogen hela förmiddagen och sedan åkte vi till veterinären för att höft- och armbågsröntga, ögonlysa och vaccinera det Svarta luddet. Det Vita luddet fick också vaccin mot kennelhosta. Ögonlysningen visade tyvärr att det Svarta luddet har en måttlig näthinneavlossning på höger öga. Det betyder att han har nedsatt syn på höger öga. Det är inget jag har märkt av och veterinären var väldigt säker på att han kompenserar det med sitt friska vänstra öga. Det finns ingen behandling för det här och hon tyckte att jag skulle fortsätta behandla honom som en fullt frisk hund. Röntgenbilderna skickades till SKK så det tar ett tag innan vi får besked på hur det ser ut.

I går var vi på klubben hela dagen. Det var dags för årets KM. Jag och det Vita luddet har ju aldrig lyckats prestera något på våra tidigare KM så förväntningarna var väl inte speciellt höga. Men det Vita luddet överraskade mig i går genom att vara på ett strålande humör. Vi hade med oss den nya leksaken leksaken från Dogmainia som vi kampade igång oss med. Kolla själva så fattar ni ju att man får fart på terriern med den här! Kaninsskinn med pip och boll liksom. 🙂

Kaninskinn med pip, elastiskt handtag och boll

Och då blev det fart på det Vita luddet som belönades rikligt med falukorv efter målgången. I andra loppet låg det tyvärr harbajs precis i starten som han började käka på innan vi hann starta. Det gjorde att han var lite seg och disträ i starten och gick fel i slalomet. Men efter att vi tog om det så fick han fart igen och whoop, whoop vi kammade minsann hem en 3:e placering. Fina, goa Vita luddet. ❤

Det Svarta luddet var mest med och minglade runt men han fick prova att springa Blåbärsbanan utom tävlan eftersom det var en åldersgräns på 18 månader. Och det var ju tur att vi inte var med och tävlade eftersom vi diskade oss. Fast det Svarta luddet tror nog att vi vann och det är ju det viktigaste. Tyvärr fick jag inte med det Vita luddet på film. Så vi får bjuda på det Svarta luddets disklopp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s