Om att älska slalom

För bara några månader sedan så hade vi major problems med slalom. Inte så mycket med ingångarna men med att stanna kvar i slalom och jobba färdigt. Oftast hände det att han gick ur på tävling eller på träning när han antingen var trött eller ofokuserad. Slalom är ju ett hinder som kräver ganska mycket av hunden. Och när huvudet inte var med så var det inte tillräckligt automatiserat för att han skulle klara av att genomföra hela hindret.

När Jumper har gått ur slalom på tävlingar och folk har frågat varför han går ur har mitt svar hela tiden varit att han inte kan slalom tillräckligt bra ännu. Jag är helt övertygad om att det är så ”enkelt”. Med den filosofin så har även åtgärden varit enkel. Nämligen att träna, träna och åter träna på slalom. Jag tar gärna in så mycket störning som jag känner att han klarar av. Jag trillar med flit, lillmatte springer mot honom, hon hjular längs med slalomet och ibland har vi hundar här som av misstag råkar springa in till oss när vi tränar. Ju mer sådant han klarar på träning desto mer automatiserat börjar hindret bli.

Vi har precis fått en slalomläxa av Jenny för att jobba med ingångar och avslut. Så här ser slalom ut i dag. Vi har gått från att hata till att älska slalom. 🙂

Annonser

One thought on “Om att älska slalom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s